Ukrajina: Šestoro ubijeno u napadu

U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine sinoć je ubijeno šest osoba, javio je Glas Rusije.

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

09:19

Default images

Među ubijenima su četiri pripadnika samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača za koje se veruje da su pripadnici paravojne radikalne, ukrajinske grupe "Desni sektor".

Kod napadača su nađene oznake radikalne grupe "Desni sektor" i velika količina oružja, među kojima su plastid, dimne bombe i instrumenti za noćno osmatranje, američke proizvodnje.

Napadači su došli u četiri vozila i otvorili vatru na lokalne građane od kojih su na licu mesta ubili trojicu a jedan je teško povređen i posle preminuo u bolnici.

Na kontrolnom punktu je bilo 26 civila naoružanih motkama. Oni nisu nosili oružje poštujući nalog Kijeva i loklanih vlasti o primirju za vreme Uskrsa.

Nakon napada, civili koji su se razbežali obavesti su svoje sugrađane koji su došli naoružani i otvorili vatru na napadače, pri tom ubivši dvojicu a ostali su pobegli i za njima se traga u šumi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: