DSS: Nemamo ništa sa Radulovićem

Niko od funkcionera DSS nikada nije bio u bilo kakvom dogovoru sa Slobodanom Radulovićem o bilo čemu što se tiče njegovog poslovanja, kaže Miloš Aligrudić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

13:43

Default images

Ovaj visoki funkcioner DSS-a je odbacio navode medija da je Memorandum o razumevanju, kojim je preuzet C-market, potpisao bilo ko iz vlade Vojislava Koštunice.

"Mi smo potpuno mirni i dobro je da je Slobodan Radulović konačno u Srbiji kako bi odgovorio na pitanja suda", rekao je Aligrudić novinarima i dodao da će se funkcioneri DSS odazvati eventualnom pozivu nadležnog državnog organa.

Mediji su proteklih dana pisali da bi Radulović mogao da iznese dokaze i dokumentaciju koja u slučaju C-marketa tereti i tadašnjeg premijera Koštunicu.

Aligrudić je podsetio da je Slobodan Radulović pod istragom od vremena kada je DSS bio na vlasti i da je postupak još tada pokrenut. "Kako objasniti istragu i ceo postupak koji je vođen od 2005. do 2013. u vreme kada DSS nije bio u vlasti?", rekao je Aligrudić.

Radulović, koji je 2006. pobegao iz Srbije, nakon optužbi da je oštetio C-market za 30 miliona evra, godinu dana kasnije je u pismu upućenom Savetu za borbu protiv korupcije naveo da je dogovor o prodaji C-marketa sklopljen "po nalogu" premijera Srbije Vojislava Koštunice.

U pismu, koje je objavilo nekoliko medija, on je trvdio da su Memorandum o razumevanju, pored njega, potpisali Beko i Mišković 19. avgusta 2005, na inicijativu Koštunice, čiji nalog mu je preneo tadašnji ministar policije Dragan Jočić tokom razgovora u njegovom kabinetu, kome su prisustvovali i sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov i šef UBPOK-a.

Odmah nakon završenog preuzimanja C-marketa, po dogovoru sa Koštunicom, Mišković i Beko su podelili veliki plen, koji se zvao C-market, vredan više od 300 miliona evra, a da pritom nisu ispoštovali nijednu tačku potpisanog Memoranduma, pisao je tada Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: