RU:Uhapšen borac za prava životinja

Jedan ruski aktivista za prava životinja priveden u Moskvi nakon što su on i još dva čoveka demonstrirali kod Crvenog trga zbog ubijanja pasa lutalica u Sočiju.

Izvor: Beta, AP

Subota, 08.02.2014.

18:25

Default images

Troje aktivista razvilo je transparent "Krvava olimpijada", sa crtežom okrvavljenog šteneta.

Onda im je prišao policajac, istrgao im transparent iz ruku i jednog od njih priveo. Njegovi drugovi su pobegli.

Godinu dana pred Olimpijadu, lokalne vlasti su obznanile politiku "uhvati i otarasi se" pasa lutalica, što je naišlo na žestoke osude boraca za prava životinja.

Iako su lokalne vlasti rekla da odustaju od te prakse, razne firme su unajmljene da nastave sa ubijanjem pasa za vreme igara, koje su počele juče a trajaće do 23. februara.

Šef organizacionog komiteta Olimpijade Dmitrij Černišenko rekao je danas u Sočiju da lokalne vlasti rade na spasavanju pasa i dodao da su "mediji slobodni da dođu da vide kako je sve to organizovano".

Černišenko je takođe ocenio da će broj lutalica po svoj prilici opasti jer građevinski radnici koji često hrane pse odlaze iz dela grada u kojem se održava Olimpijada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: