"Policija da bude uzor za državu"

Premijer i ministar Ivica Dačić poručio da srpska policija treba da bude visokostručna i osposobljena i da, zbog važnosti posla koji radi, bude uzor za državu.

Izvor: B92

Subota, 23.11.2013.

14:22

Default images

"Želim da imamo kavalitenu policiju, visokostručnu i osposobljenu", rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na Izbornoj skupštini Policijskog sindikata Srbije.

On je ponovio da nema jake države bez jake vojske i policije, odbacivši kritike onih država koje se zalažu za smanjenje tih snaga bezbednosti u Srbiji.

Dačić je dodao i da države, koje gomilaju snage svuda po svetu, govore da, kada je u pitanju Srbija, njena vojska treba da bude što manja.

On je naveo i da srpska policija mora biri visokostručna i obučena i da prati savremena naučna i tehnološka dostignuća.

Dačić je, istovremeno, naglasio da policija mora da bude u interesu, i građana i države, a ne da služi intersima bilo koje političke grupe ili pojedinaca.

"Ne može policija da bude sinonim za nestrucnost i nesposobnost. Ako nekoga želite da uhapsite, morate biti sposobnijiji od njega i zato mora da se tehnološki obrazuje, jer je ovo 21. vek", rekao je Dačić.

On je, podsetivši da je za poslednjih 20 godina skoro hiljadu policajaca izgubilo živote na dužnosti i naglasio da država mora još više da brine o njihovim porodicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: