Ne treba nam stranka zbog šefovanja

Lider LDP izjavio da niko u toj stranci demokratama nije predložio političku saradnju koja bi se završila stvaranjem nove partije da bi neko nekome šefovao.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

11:49

Default images

Čedomir Jovanović je, nakon predaje liste za izbore za Voždovac, rekao da je ta stranka razgovarala i s premijerom Ivicom Dačićem, vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ali i s liderom DS, navodeći da ništa nije "krenulo naopako" u razgovorima s demokratama.

"Ako žele da budemo zajedno, hajde da to uradimo kako treba i bez ikakvog ucenjivanja, spletkarenja i intriga. Niko u LDP nije tražio ništa za sebe, niko u LDP nije predložio DS političku saradnju koja bi se završila stvaranjem efikasnije organizacije od koalicije naše dve stranke zbog toga što mi u LDP imamo strah od bilo kakvih izbora", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, DS se raspada, "mrcvari i sebe i nas", zbog čega im je poručio da ako žele da rade sa LDP, "hajde da to bude ozbiljan posao".

"Ako mislite da sa nama još jednom iskoristite ovaj grad, Voždovac ljude u Srbiji u projektu koji će trajati do 15. decembra, a posle toga opet ko preživi pričaće, onda to nije odogovor na potrebe ljudi u ovom trenutku", istakao je lider LDP.

Rukovodstvo DS, dodao je, pogrešilo je kada je odbilo veoma jasan stav LDP o saradnji, navodeći da su upravo liberali inicirali te razgovore.

Podsetimo da su se u ponedeljak u sedištu LDP-a u Siminoj ulici u Beogradu čelnici DS-a i LDP-a dogovorili da pripreme predlog zajedničkog političkog nastupa u parlamentu i javnosti.

DS je za sve oblike saradnje sa LDP-om, ali je protiv spajanja u jednu novu stranku i ne razmišlja o ujedinjenju. LDP, međutim, insistira na tome da samo nova stranka ima smisla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: