Za RTS 24 miliona evra

Rebalansom budžeta za ovu godinu za finansiranje javnog servisa predviđeno je 24 miliona evra, rečeno je za list Danas u Ministarstvu finansija.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

19:48

Default images

Rebalansom budžeta za ovu godinu u okviru sredstava Ministarstva finansija i privrede predviđeno je 2,4 milijarde dinara ili 24 miliona evra, piše Danas.

Na pitanje da li je i koliko sredstava predviđeno rebalansom za javni servis, prethodno je iz istog ministarstva ovaj list dobio odgovor da je to pitanje za Vladu Srbije i Ministarstvo kulture, ali je ipak stigao novi odgovor.

U Ministarstvu finansija i privrede istakli su prvi put da je to pitanje za Ministarstvo kulture i Vladu Srbije. U Ministarstvu kulture, takođe, tvrdili su da je to pitanje za Vladu, ali su u Vladi smatrali drugačije. Iz pres službe Vlade pitanje iz lista "Danas" o sredstvima za finansiranje javnih servisa prosleđeno je Ministarstvu kulture, dok je iz Generalnog sekretarijata stigao odgovor da se list obrati Ministarstvu finansija.

I novi odgovor Ministarstva finansija je konačno stigao.

Međutim, predlozi zakona o elektronskim medijima i javnim servisima, uprkos najavama, još nisu predstavljeni javnosti.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić obećao je građanima da će ukinuti pretplatu i da će se RTS i RTV finansirati iz državnog budžeta u periodu od dve godine dok se ne pronađe adekvatan model.

Pomoćnik ministra kulture za medije Dragan Kolarević najavio je juče na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i medije da će najkasnije do 24. jula biti objavljena odluka o načinu finansiranja javnih servisa RTS i RTV, a postoji ideja je da novinska agencija Tanjug bude delom vladin servis za informisanje, a delom akcionarsko društvo. Kolarević je rekao da je radna grupa izradila Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima i da se nada da će do srede biti objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: