Utorak, 11.06.2013.

20:33

25 miliona € za slobodu Miškovića?

Odbrana Miroslava Miškovića predložiće Specijalnom sudu u Beogradu da pusti vlasnika Delta holdinga da se brani sa slobode uz jemstvo, saznaje Danas nezvanično.

Izvor: Danas

Default images

Jemstvo bi moglo da iznosi i 25 miliona evra, tvrde izvori lista "Danas". Miškovićev advokat Zdenko Tomanović nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, kao ni eventualni iznos jemstva.

U Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija potvrđeno je da je Mišković u ponedeljak uveče prebačen na Vojnomedicinsku akademiju zbog problema sa srčanim pritiskom. Njemu je urađen test opterećenja srca, takozvani holter, i očekivalo se da nalazi sa VMA budu dostavljeni zatvorskim vlastima. Mišković je vraćen u pritvor beogradskog Centralnog zatvora, a da li će u njemu i ostati, zavisiće od mišljenja lekara. Kao i u slučaju bilo kog pritvorenika, navode izvori lista "Danas", ukoliko je medicinski nalaz takav da zahteva bolničko lečenje, Mišković će biti prebačen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Takođe, postoji mogućnost i da Miškovića u pritvoru posećuje i leči lekar po njegovom izboru. Prema dosadašnjem iskustvu, iznos jemstva u zamenu za odbranu sa slobode može da ide do sume za koju se u optužnici tereti osumnjičeni. Prema optužnici koja je stupila na snagu 7. juna, prilikom izlaska Miroslava Miškovića iz vlasništva PZP Niš, njegovom preduzeću i preduzeću njegovog Marka pribavljena je nezakonita korist u iznosu od 2,3 milijarde dinara i 217.064 evra. Izbegli su i plaćanje poreza od oko 320 miliona dinara, a stekli su i zgradu u Takovskoj 6, ranije u vlasništvu PZP Niš, procenjenu na 3,8 miliona evra.

Miškovićev sin Marko u aprilu je iz zatvora prebačen u kućni pritvor uz elektronsku narukvicu. Obojica su uhapšena 12. decembra prošle godine, tako da je stariji Mišković proveo tačno pola godine u zatvoru. U krugovima bliskim njegovoj odbrani tvrdi se da je Mišković srčane smetnje dobio zbog boravka u zatvoru. U okviru ove istrage, optužnica je 9. maja podignuta protiv ukupno 11 osoba, ali su u pritvoru samo stariji Mišković i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković. Dvojica Miškovića i Đurašković se terete za zloupotrebu ovlašćenja odgovornog lica i utaju poreza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: