CG daje 5.000 dolara pomoći Siriji

Vlada Crne Gore odlučila je da izdvoji 5.000 dolara za rešavanje urgentnih pitanja u svetu, pre svega u Siriji, saopšteno je nakon sednice crnogorske vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

20:49

Default images

Podseća se da je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun pozvao sve vlade država članica da odgovore na apel i doprinesu prikupljanju sredstava za realizaciju plana za humanitarnu pomoć Siriji i tamošnjim izbeglicama.

Vlada Crne Gore ranije je priznala sirijsku nacionalnu koaliciju revolucionarnih i opozicionih snaga kao legitimnog političkog predstavnika sirijskog naroda.

Crnogorska vlada, kako je tada saopšteno, tim potezom se pridružila naporima međunarodne zajednice u pronalaženju održivog političkog rešenja za krizu u Siriji.

Evropska unija je lane u novembru zajedničkom izjavom Saveta EU priznala koaliciju za legitimnog predstavnika sirijskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: