Dinkić: Mišković mi ništa nije dao

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da su svi važni političari u Srbiji razgovarali sa Miroslavom Miškovićem, ali da njemu on nikada ništa nije dao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

10:03

Default images

Gostujući u "Kažiprstu" na B92 Dinkić je dodao i da veruje da će istraga o tome kojim je to političarima Mišković davao novac ići do kraja.

"Mislim da su svi političari koji su nešto značili, od Đinđića do Nikolića, razgovarali s Miškovićem, pa i ja. To mi je u opisu posla, ali mi ništa nije tražio niti dao... Kako se ponašao prema drugim ne znam", rekao je Dinkić.

Lider URS-a je istakao da, dok je on bio na funkcijama, "Mišković nije ništa niti tražio od njega i njegovih saradanika, niti je imao bilo kakvu priviliegiju ili nešto dobio".

"Svi su imali prilike da razgovaraju sa Miškovićem, uključujući i mene, meni je to bilo u opisu posla, ja razgovaram i sa zanatlijama i sa malim preduzetnicima i sa velikim. Meni nikada ništa nije dao, niti mi je išta tražio. Kako se ponašao prema drugima ne znam", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, svima je u interesu da se "slučaj sa Miškovićem" što pre okonča, jer kako kaže, pravda mora da ima punu slobodu.

"Važno je da se ovaj slučaj sudski okonča i da ne ostane sve na medijskim aferama", istakao je Dinkić. Komentarišući navode u javnosti o tome da su pojedini političari i funkcioneri sarađivali i dobijali sredstva od Miškovića, Dinkić je rekao da ima u vidu to da je i on bio žrtva tračeva i neistina, pa ne želi da veruje u te priče bez potpunih dokaza.

"Istražni organi treba da rade svoj posao i da se vidi šta je istina, a šta je laž. Nikada niko - ni strani faktor, niti domaći faktor nije mogao da utiče na rad vlade", istakao je Dinkić.

Dinkić tvrdi da nije imao veze sa spornim privatizacijama s kojima se Mišković povezuje, pošto su se dešavale dok je on bio guverner Narodne banke Srbije i dok je tim resorom rukovodila Demokratska stranka Srbije.

Komentarišući odnos s koalicionim partnerima, Dinkić je istakao da je njegova saradnja s prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem odlična i da je promenio mišljenje, jer Srpska napredna stranka nema nikakve veze sa Srpskom radikalnom strankom.

Dinkić je istakao da su bivši koalicioni partneri iz Demokratske stranke pokušali da unište njegovu stranku i njega. Prvenstveno Boris Tadić.
Dinkić je napomenuo da je i sam bio iznenađen razvojem situacije pri formiranju nove vlade i da ne bi verovao u ovakav ishod da ga je neko to pitao pre jedne godine. On je dodao da je ova vlada kompaktna i da dobro kordinira rad, kao i da je akcenat na rešavanju tri problema - pravosuđe, posao i Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: