"Velika ideja skromno obeležena"

Verski analitičar Živica Tucić kaže da se obeležavanje godišnjice Milanskog edikta u Nišu gotovo i ne priprema, te da će velika ideja biti skromno obeležena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

00:52

Default images

"Imam utisak da se te svečanosti za Niš gotovo i ne pripremaju. Tamo nema kapaciteta, nema infrastrukture. Jedna velika ideja će biti najskromnije obeležena možda čak i u Beogradu, a kamoli u Nišu", kaže verski analitičar Živica Tucic.

On dodaje da je pitanje da li bi papa uopšte mogao da dođe u Srbiju na obeležavanje Milanskog edikta.

"Sada je pitanje da li Vatikan želi tu posetu, da je tako na brzinu priprema. Papina poseta se priprema dve-tri godine. Da li je možda i kasno da se ta poseta pripremi? A tu je taj faktor ruskog patrijarha. On je rekao da neće dolaziti u Niš ako dođe papa, jer bi bio u senci. To je tačno, ali ne radi se tu o nekom prioritetu", kaže Tucić.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan izjavio je juče da bi papa Benedikt XVI, pre eventualne posete Srbiji, morao da ode u Jasenovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: