SK: Protest zbog hapšenja islamista

Tokom protesta u Skoplju, zbog hapšenja osumnjičenih za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera, u blizini zgrade Vlade oštećeno je jedno putničko vozilo.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 04.05.2012.

14:52

Default images

Na zgradi opštine Čair polupano nekoliko prozora, saopštio je MUP Makedonije.

Protest, na kome je, kako se navodi, učestvovalo oko 1.500 ljudi, nije bio prijavljen policiji, a saznanja da će biti održan policija je dobila preko društvenih mreža.

Demonstranti su ispred zgrade Vlade u Skoplju uzvikivali "Velika Albanija", "Alah je veliki", "UČK", "Ubice".

Kako je navedeno, jedna grupa od oko 500 ljudi uputila se potom prema zgradi skopske opštine Čair, pretežno naseljene Albancima i gde je gradonačalenik kadar DUI, koji je deo vladajuće koalicije, gde su kamenovali zgradu opštine i pritom je oštećeno sedam-osam prozora.

MUP navodi da je protest trajao od 13:30 do 15 časova i da za sada nisu prijavljena druga oštećenja niti narušavanja javnog reda i mira, ali da i dalje "prati situaciju".

Makedonski MUP je 1. maja uhapsio 20 pripadnika radikalne islamističke grupe osumnjičenih da su povezani sa petostrukim ubistvom izvršenim 11. aprila u blizini Skoplja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: