U Vranju prikupljeno 8 tona otpada

U Vranju je tokom kampanje “Oplaneti se! Recikliraj” za jedan dan prikupljeno više od osam tona plastike, starog papira, elektronskog i električnog otpada.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2011.

18:20

Default images

Ovu akciju, u kojoj su građani mogli da zamene svoj otpad za majice sa ekološkim porukama, organizovao je Odred izviđača “Zavičaj 1093” iz Vranja, član Zelene liste Srbije.

Realizaciju je obezbedio Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Mladim istraživačima Srbije i uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ovu akciju na Gradskom trgu u Vranju je otvorio pomoćnik gradonačelnika za oblast unapređenja životne sredine i poljoprivrede Srđan Vasiljević, koji je naglasio značaj reciklaže i njen doprinos čistijoj životnoj sredini, uštedi energije i uštedi u sirovinama.

Građani su tokom celog dana donosili stari papir, plastične flaše kao i elektronski i električni otpad. Tokom ove akcije, oni su mogli da se upoznaju sa procesom kompostiranja i izrade prirodnog đubriva, kao i da nauče na koji način da od starog papira naprave reciklirani karton.

Tokom realizacije akcija u 12 gradova u Srbiji biće prikupljeno preko 30.000 kilograma plastike, papira, elektronskog i električnog otpada, koji će biti otpremljen u reciklažna postrojenja.

Kampanja "Oplaneti se! Recikliraj" realizuje se kao deo ekoloških aktivnosti Zelene inicijative, usmerenih ka unapređenju primarne selekcije na lokalnom i nacionalnom nivou i reformi prakse u upravljanju otpadom u Srbiji. Naredna akcija u okviru kampanje "Oplaneti se! Recikliraj" planirana je za 6. april 2012. godine u Vučju kod Leskovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: