Kacin o ulasku Hrvatske u EU

Ulazak Hrvatske u EU će dobiti pun značaj tek ako Crna Gora dobije datum pregovora, a Srbija status kandidata, kaže izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

18:36

Default images

"Deveti decembar je vrlo važan datum za EU i zapadni Balkan koji će svoj pun značaj steći tek ako pored pristupanja Hrvatske EU, Crna Gora dobije datum za početak pregovora, a Srbija status kandidata", rekao je Kacin na raspravi o pristupu Hrvatske u Evropskom parlamentu u Briselu.

Kacin je čestitao Hrvatskoj kao budućoj novoj članici EU i dodao da bi želeo da se u decembru raduje "novom kandidatu i novom pregovaraču za članstvo".

Izvestilac Evropskog parlamenta dodao je da je Hrvatska bila vrlo važno iskustvo za sve.

On je kazao da je regionu Balkana i dalje potrebna izrazita pažnja EU i dodao da je 9. decembar dan kada na zapadnom Balkanu "treba predati štafetnu palicu proširenja EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: