Na Brnjaku albanski carinici

Na prelazu Brnjak su još policajci i carinici albanske nacionalnosti, zbog čega Srbi blokiraju put K. Mitrovica-Ribariće, kaže predsednik opštine Zubin Potok.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

13:27

Default images

Predsednik opštine Slaviša Ristić kaže da su na tom prelazu jake snage Kfora, 11 pripadnika pogranične Policije Kosova, kao i 4 carinika albanske nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, carinici ne kontrolišu vozila, ali jesu na tom punktu, "što je za Srbe neprihvatljivo".

Srbii su blokirali put u selu Zupče, na barikadama nema incidenata.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović stigli su oko 14 sati u Zubin Potok, gde će razgovarati sa građanima na barikadama na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a potom sa komandantom Kfora Erhadom Bilerom.

Beograd i kosovski Srbi traže da na prelazima ne bude carine i da tamo budu službenici srpske nacionalnosti.

Kfor je saopštio da je prelaz Jarinje, koji su maskirane osobe sinoć zapalile, zatvoren i da mogu prelaziti samo manji putnički automobili, ali na odgovornost vozača, jer je konstrukcija krova teško oštećena.

U saopštenju se navodi da vojnici Kfora obavljaju na Brnjaku rigoroznu kontrolu.

Kfor je posle jučerašnjih nereda i paljenja administrativnog prelaza Jarinje preuzeo kontrolu na tom i na punktu Brnjak na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: