Sindikat: Štrajk policije 13. juna

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao u "Kažiprstu" da su "iscrpljeni svi elementi za pregovore" i najavio štrajk 13. juna.

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2011.

11:17

Default images

On kaže da sindikat traži poboljšanje materijalnog položaja pripadnika policije, dodajući da se nada da će ponovo razgovarati s ministrom policije Ivicom Dačićem.

Sindikat traži dodatna sredstva za policiju, da se na službenike primenjuju zakoni kao na sve budžetske korisnike, rekao je Mijailović, dodajući da očekuje i da se Vlada uključi u rešavanje tih problema.

On je precizirao da sindikat traži izmene i dopune zakona o policiji, donošenje podzakonskih akata, isplatu putnih troškova i dnevnica, primenu posebnog kolektivnog ugovra.

Prema njegovim rečima, ukoliko Sindikat policije bude stupio u štrajk u ponedeljak, a prethodno i Nezavisni sindikat policije od 10. juna, policija će obezbediti samo minimum procesa rada, što bi uzrokovalo smanjenje bezbednosti.

Policija bi se u tom slučaju ograničila samo na teža krivična dela, sprečavanje narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, a bila bi smanjena njena prisutnost na ulici i ne bi obezbeđivala javne skupove i sportske manifestacije, najavio je Mijailović.

On je rekao da su "iscrpljeni svi elemente pregovora", da policajci sa 10 godina radnog staža zaradjuju oko 32.000 mesečno i da njegov sindikat broji više od 13.000 clanova.

Podsetimo, ministar Dačić izjavio je u utorak da je potrebno poboljšati materijalni položaj policajaca, a da rukovodstvo MUP-a i kroz razgovore sa sindikatima čini sve kako ne bi došlo do najavljenog štrajka policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: