Albanija lobira za Kosovo

Potpredsednik Vlade Albanije Iljir Meta otputovao je na turneju po zemljama Centralne Amerike, gde će voditi kampanju za priznavanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

14:35

Default images

Šef albanske diplomatije će na višednevnoj turneji posetiti Gvatemalu, Salvador i Honduras i pokušaće da nagovori tamošnje zvaničnike da priznaju Kosovo.

Ovo je, kako se ističe u Tirani, deo priprema za zasedanje Generalne skupštine UN, na kojoj bi trebalo da se 9. septembra održi rasprava o nacrtu rezolucije o Kosovu i Metohiji koju je, posle odluke MSP, podnela Srbija.

Prema agenciji ATA, predsednik Albanije Bamir Topi je juče, posle sastanka sa jednom delegacijom Komunističke partije Kine, apelovao na Peking da se uključi u kampanju za priznavanje Kosova.

"Kina bi, kao stalni član Saveta beozbednosti, u tome mogla u budućnosti da igra konstruktivnu ulogu", istakao je Topi, prenela je ATA.

Posle saopštavanja savetodavnog mišljenja MSP-a o Kosovu, u Tirani ističu da su, kako se tvrdi, u stalnim konktima sa diplomatama u Evropskoj uniji i SAD i da pokušavaju da obezbede nova priznanja države koju su Albanci pre dve godine jednostrano proglasili na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: