Incident na dočeku fudbalera

Jedan policajac zadobio je povrede po licu, a jednom navijaču povređena je glava tokom dočeka fudbalera Partizana na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.08.2010.

08:20

Default images

Do incidenta je došlo između grupe navijača i pripadnika policije koji su obezbeđivali ulaz na aerodrom i nisu dozvoljavali ulaz u zgradu kada su navijači to pokušali.

U sukobu su zapaljene baklje, a korišćene su i razbijene flaše. Takođe, autobus na liniji 304 oštećen je noćas na Trgu Republike u slavlju navijača, izjavio je dežurni dispečer GSP-a Slobodan Vučenović.

Plasman fudbalera Partizana u Ligu šampiona proslavljen je na centralnim gradskim ulicama većih gradova u Srbiji.

Autobusu na liniji 304 oštećena je krovna konstrukcija i pošto je bio "zarobljen" i demoliran, nije mogao u 00.10 časova da sa Trga Republike pođe za Ritopek, a samim tim nije ostvaren ni polazak iz Ritopeka ka Trgu Republike u 1.30 sati, rekao je Vučenović.

Brisel: Navijač Partizana ostao bez oka

Jedan navijač Partizana ostao je bez oka, a drugi je zadržan u bolnici sa teškim povredama glave i njegov oporavak je za sada neizvestan, rekao je konzul ambasade Srbije u Briselu, Dragan Milojević.

Njih dvojica su povređeni u tuči koja se desila pre početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u sredu. Milojević je rekao da prema njegovim informacijama napad nema veze sa mečom.

"Grupa od tridesetak naših navijača krenula je sa stanice kroz nezgodan deo grada i tu je došla u sukob sa lokalnim stanovništvom, koje se okupilo u velikom broju i došlo je do tuče u kojoj je korišćeno razno oružje, ali, kako sam razumeo, nije bilo noževa i vatrenog oružja", rekao je Milojević.

Trojica navijača su teže povređena. Jedan je pušten iz bolnice sa oko 15 kopči. Navijač koji je ostao bez oka je iz Švajcarske i po njega je danas došla porodica i svi su krenuli kući.

Najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. On se ne seća događaja, ali je danas popodne bio u svesnom stanju. Lekari u bolnici rekli su Milojeviću da ne mogu da daju nikakve prognoze o njegovom oporavku.

Milojević je rekao da ambasada Srbije prikuplja dokumentaciju i da će sutra kontaktirati policiju nadležnu za slučaj, a potom će odlučiti o daljim koracima.

Očevidac događaja rekao je da se desetak navijača Partizana šetalo Briselom pre početka utakmice, kada ih je napala veća grupa ljudi i počela da tuče.

Čovek koji je prisustvovao događaju rekao je da je tuču posmatralo nekoliko policajaca koji se nisu mešali, a prebijanje jednog od njih opisao je kao "linč".

Niš: Polomljen inventar kafića

Grupa od oko 20 navijača Partizana upala je nakon utakmice sa Anderlehtom u kafić Flo u Nišu i polomila celokupan inventar, javljaju danas lokalni mediji.

U incidentu koji se dogodio pred ponoć nije bilo povređenih.

Mediji prenose da su navijači prvo počeli da bacaju kamenje i flaše, a zatim su upali u kafić.

"Osoblje kafića ih je ubedilo da izađu, ali su oni nastavili da bacaju i lome stolice ispred kafića. Nikakav povod nisu imali za to", kaže vlasnik ovog ugostiteljskog objekta.

Policija je saopštila da preduzima sve kako bi pronašla te osobe i utvrdila sve okolnosti povodom ovog incidenta.

Nezavisni sindikat policije: Vandalsko divljanje

Nezavisni policijski sindikat Srbije danas je najoštrije osudio "vandalsko divljanje" navijača Partizana u Beogradu.

Taj sindikat zahteva od pravosudnih organa da počinioce najstrože kazne, oštro i striktno primene Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim i drugim manifestacijama.

Navijači Partizana su u ranim jutarnjim satima, vandalski u centru grada, umesto sportske radosti, demonstrirali huliganizam i demolirali autobus GSP Beograd na liniji 304, saopštio je Sindikat.

Oko četiri sata ujutro na aerodromu "Nikola Tesla" blizu 1.000 navijača je pokušalo na silu da uđe u aerodromske prostorije i dočeka fudbalere, zbog čega je policija intervenisala, a jedan naš kolega je povređen u lice navijačkom bakljom, piše u saopštenju.

"Policija je privela više učesnika nereda", navodi Sindikat koji pita državu dokle će policijski službenici i građani Srbije biti taoci navijačkih grupa.

Ljubitelji sporta očekuju da im država omogući da uživaju u sportskim manifestacijama i pobedama naših predstavnika, a građani da se kreću ulicama Beograda bez straha da će biti napadnuti i kamenovani od navijača, koji su sve drugo osim ljubitelja sporta, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: