Vučić odustao od štrajka glađu

Aleksandar Vučić, koji je najavio da će početi štrajk glađu, izjavio je za B92 da je nakon konsultacija sa Tomislavom Nikolićem, odlučio da odustane od štrajka.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.07.2010.

09:15

Default images

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke je pretio štrajkom glađu ukoliko MUP ne obelodani ko su nalogodavci distribucije falsifikovanih uplatnica.

On je rekao da bi, posle objavljenih hapšenja, štrajk bio ucena, a ne borba za pravdu.

Vučić nema dilemu da su hapšenja Miščevića i Komnenovića u vezi sa njegovom najavom štrajka i navodi da ih policija bez toga “nikada ne bi uhapsila”. Vučić je kazao da time nije stavljena tačka na ceo slučaj i da će SNS i ubuduće pratiti šta se dešava po tom pitanju.

"Ponosan sam da smo ovu malu stvar izgurali i pratićemo šta se dešava po ovom pitanju. Uvek ćemo biti spremni da se suprostavljamo onima koji misle da ukidaju demokratiju i ljudska prava u Srbiji. Ovo je mala pobeda, ali važna za normalnost i pristojnost i za ostanak demokratije u zemlji", naveo je on.

Upitan o zahtevu za ponavljanje izbora u Boru, Vučić je kazao da će o tome razgovarati sa predsednikom SNS-a Tomislavom Nikolićem.

On je istakao da inicijativa SNS-a da se pronađu odgovorni za distribuciju lažnih uplatnica u Boru nije bila pitanje političke sujete, već da se to moralo rešiti da više nikad niko ne bi pokušao da uradi nešto slično.

"Mislim da nikome posle ovoga neće pasti na pamet da zloupotrebljava državne firme zbog predizborne kampanje", dodao je on.

DS: Nema zaštićenih

U policijskom saopštenju stoji da je Petar Komnenović osumnjčeni za distribuciju uplatnica, dok se za funkcionera DS-a Miloša Miščevića ne navodi zašto je priveden na informativni razgovor.

U DS-u uveravaju da u toj stranci nema zaštićenih.

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da se ta stranka zalaže za rasvetljavanje slučaja distribucije lažnih uplatnica uoči lokalnih izbora u Boru, za pronalaženje počionilaca, kao i za adekvatno kažnjavanje odgovornih.

"Nama je to jako važno i iz državnih razloga zato što insistiramo na poštovanju pravne države u kojoj niko nije zaštićen bez obzira na partijsku pripadnost i u kojoj svako mora da poštuje zakon", rekla je Trivanova.

Ona je navela da je njenoj stranci važno rasvetljavanje tog slučaja i zato što ne želi da taj slučaj "bude izgovor za izborne poraze opozicije, koji su se zaredom dešavali u gotovo svim lokalnim samoupravama".

"Pustimo državne organe da završe svoj posao i da jasno utvrde ko je odgovoran, koji će, shodno tome, zaslužiti i adekvatnu kaznu", rekla je Trivanova.

Trivanova je kazala da "DS već 20 godina postoji neukaljanog obraza", kao i da se u mnogo težim vremenima borila isključivo legalnim i legitimnim sredstvima, čak i protiv diktature i nedemokratskih režima.

"U tom smislu, nećemo dozvoliti da se ime i čast DS-a kalja. Zato smatramo da je najbolja odbrana upravo ta da se ceo slučaj rasvetli i svako ko je odgovoran da za to odgovara", napomenula je Trivanova.

Protiv Miščevića u stranci za sada neće biti preduzimati nikakve korake, jer je, kako kažu, prerano.

On se, kako je za B92 potvrđeno u PTT-u, danas pojavio na poslu. U tom preduzeću nisu želeli da daju bilo kakve druge informacije, kao ni to da li će Miščević zadržati funkciji u toj kompaniji.

U DS-u navode je u njihovom intreresu da se ceo slučaj istraži.

Policija je do sada podnela tri krivične prijave zbog distribucije lažnih uplatnica u Boru.

Za zloupotrebu službenog položaja za sada su osumnjičeni direktorka pošte u Boru i dvoje službenika.

Sporne uplatnice distribuirane su preko Pošte uoči izbora, a u njima se od građana traži da uplate po 1.800 dinara, kao pomoć naprednjacima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: