Dačić: Dijalog nije slabost države

Varaju se svi koji misle da opredeljenost Srbije za dijalog predstavlja slabost države, poručuje ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92, FoNet

Subota, 26.06.2010.

15:24

Default images

Srbija je opredeljena da sve probleme rešava dijalogom i mirnim putem, ali se varaju svi oni koji misle da to predstavlja slabost države, kazao je on.

Prvi čovek policije vikend je proveo na proslavi 150 godina Žandarmerije, koja je održana u Nastavnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova u Makišu.

Specijalci su pred ministrom na revijalnom delu iskakali iz zemlje, spuštali se iz vazduha, napadali autobuse i nekoliko minuta ispalljivali manevarsku minuciju dok su čaure padale po gledaocima koji su sedeli u prvom redu.

Uručena su posthumna priznanja porodicama poginulih specijalaca i nagrade najzaslužnijim pripadnicima žandarmerije.

Ministar Dačić je rekao da bez jake vojske, policije i Žandarmerije, nema ni jake države.

“Svi oni koji misle da zbog toga što Srbija želi da je dijalog preči, važniji i delotvorniji nego sila - da je to slabost, treba da znaju da se varaju. Srbija ima snage da odbrani teritorijalni integritet. Ko misli da nastavi cepanje države mora da zna da će odgovor biti žestok”, poručio je ministar.

Pored Dačića, na proslavi Dana žandarmerije bili su i direktor policije Milorad Veljović, minstar prosvete Žarko Obradović, biznismen Mile Dragić, pripadnici policije i predstavnici diplomatskog kora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: