Iselili bolesnu ženu sa ćerkama

U Leskovcu je prisilno iz gradskog stana iseljena žena, koja je psihijatrijski bolesnik, njene dve maloletne ćerke i njena majka koja brine o ovoj porodici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

14:31

Default images

Porodica Stanimirović iseljena je na osnovu odluke lokalne samouprave da se nekoliko desetina gradskih stanova zameni za vojne objekte u Leskovcu.

Iseljena porodica trenutno je u hodniku zgrade u naseljeu Dubočica, a nadležni tvrde da će uskoro rešiti problem porodice Stanimirović.

Iako su u gradskoj Upravi za urbanizam bili obavešteni da Marina Stanimirović boluje od šizofrenije i da o njenim ćerkama brine baba Ljiljana, ipak su odlučili da ovu porodicu isele iz stana u kome žive već osam godina.

Službenice uprave za urbanizam, u prisustvu pripadnika policije, saopštile su Ljiljani da imaju nalog za iseljenje i da nema odlaganja.

Zdravstveno stanje Marine i Ljiljane stabilizovano je tek nakon intervencije ekipe hitne pomoći. Kada su lekari otišli, iseljenje je nastavljeno.

U leskovačkoj lokalnoj samoupravi tvrde da su upoznati sa stanjem u porodici Stanimirović i obećavaju adekvatan smeštaj.

Međutim, Stanimirovići ne veruju da će dobiti pomoć od Centra za socijalni rad, jer godinama dobijaju samo obećanja. Iako su desetogodišnja Magdalena i devetogodišnja Katarina odlični đaci, nemaju niti dečji dodatak, niti bilo kakvu stipendiju.

Kuća u Mlinskoj ulici, gde je predloženo da se porodica Stanimirović smesti, izgrađena je 1928. godine i sklona je padu. Pored toga, unutar kuće nema vode ni toaleta. Zanimljivo da izvršitelji i iz te kuće iseljavaju porodice.

Prema ugovoru koji je grad sklopio sa Ministarstvom odbrane, Dom vojske u Leskovcu, biće zamenjen za stanove. Prema tom plan, iz stanova koji su u vlasništvu grada već je iseljeno više od 20 porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: