Borović: Forcan za guvernerku NBS?

Način vođenja monetarne politike bitno će odrediti položaj domaće privrede u narednom periodu, izjavio je danas direktor Nove Srbije (NS) Borislav Borović.

Izvor: B92

Nedelja, 06.06.2010.

13:55

Default images

On je ukazao da se "odugovlačenje izbora novog guvernera Narodne banke Srbije može oceniti kao prvorazredna politička i ekonomska neodgovornost vladajućeg režima".

Borović u pisanoj izjavi napominje da kandidat za guvernera NBS Dejan Šoškić preferira fleksibilni kurs dinara, što će ga "diskvalifikovati kao poželjnog kandidata za to mesto".

Kako objašnjava Borović, "namera je Vlade Srbije, formirana kroz pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom, da po svaku cenu brani kurs dinara upumpavanjem evra iz deviznih rezervi države Srbije".

"Zato se čine realnim špekulacije da će guverner NBS biti neko blizak ovom konceptu", ocenio je Borović i precizirao da se, kao jedan od kandidata za novog guvrenera, pominje bivša potpredsednica kompanije Delta Milka Forcan".

Za nju Borović kaže da bi bila po meri namere Vlade Srbije o "odbrani kursa dinara, bez obzira na cenu koju će platiti naša privreda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: