Počasna paljba povodom Dana pobede

U okviru državnog programa obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, sa Savske terase Beogradske tvrđave izvršena je artiljerijska paljba.

Izvor: FoNet, Tanjug

Subota, 08.05.2010.

23:00

Default images

Uz brojne građane, počasnoj paljbi sa kalemegdanske tvrđave prisustvovali su ministar odbrane Dragan Šutanovac i ambasador Rusije u beogradu Aleksandar Konuzin.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je večeras da je Drugi svetski rat pokazao koliko ljudi mogu da budu neljudi, koliko život može da bude jeftin, koliko stradanje ne može da ima meru.

Otvarajući deo stalne izložbene postavke Vojnog muzeja posvećene Drugom svetskom ratu, Šutanovac je rekao da istorija treba da uči da se takve greške više ne ponavljaju i pokaže koliko loše odluke mogu da budu pogubne za celokupno čovečanstvo.

Šutanovac je izjavio da je Jugoslavija u Drugom svetskom ratu podnela ogromne gubitke.

"Skoro 10 odsto populacije koja je živela na tim prostorima izgubilo je život u želji da oslobodi zemlju od fašizma i izgradi društvo u kome će se poštovati ljudska prava, susedi, integritet i suverenitet", rekao je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: