Ponedeljak, 01.02.2010.

00:13

Dodik: Upozorenja nepotrebna

Predloženi zakon o referendumu usaglašen je s Dejtonskim sporazumom i ne verujem da može doći do bilo kakve reakcije protiv Republike Srpske, kaže Milorad Dodik

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer Republike Srpske kazao je da su nepotrebne bilo kakve pretnje ili upozorenja Republici Srpskoj u vezi sa tim zakonom, kao i da poziva one koji su sumnjičavi prema tome da se upoznaju s tekstom zakona. Predloženi zakon o referendumu i građanskim incijativama naći će se pred poslanicima skupštine Republike Srpske 9. februara.

"Mi smo vodili računa da taj zakon odgovara Ustavu RS, na bazi Dejtonskog sporazuma, i da u sebi sadrži najbolje evropske prakse izjašnjenja, referenduma, kakva postoje u nekim evropskim zemljama", rekao je Dodik u izjavi BN TV.

Dodik je rekao da će se referendumsko pitanje odnositi na poštovanje Dejtonskog sporazuma i u vezi s nametanjem zakona od visokog predstavnika u BiH.

On je najavio da će o predloženom zakonu razgovarati i sa opozicionim strankama, jer je u pitanju važno zakonsko rešenje, koje treba da ima konsenzus svih političkih faktora.

Predstavnici međunarodne zajednice u BiH su protiv održavanja referenduma u RS, ocenjujući da je u pitanju antidejtonska aktivnost.

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko je rekao da nije upoznat sa zakonom o referendumu i da će pratiti situaciju i reagovati ukoliko to bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: