Petak, 22.01.2010.

11:12

KPS: Uhapšeni zbog eksplozije

Pripadnici KPS uhapsili su dva muškarca srpske nacionalnosti zbog sumnje da su odgovorni za eksplozije krajem prošle godine u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Beta

Default images

Zamenik direktora regionalne KPS u Kosovskoj Mitrovici Ergin Medić rekao je da su sinoć oko 22 sata uhapšeni I.N. iz severne Mitrovice i J.M. iz sela Mošnica, u opštini Leposavić.

U jednoj od eksplozija oštećen je i automobil Ministarstva prosvete Srbije. Medić je novinarima rekao da je formiran poseban istražni tim koji je sprovodio istragu o eksplozijama i da je taj tim inicirao hapšenje osumnjičenih.

"Zaplenjeno je 5.160 kilograma eksploziva, najverovatnije C-4, 93 detonatora, jedna automatska puška i 28 komada municije kalibra 7,62 milimetra", rekao je Medić i dodao da je uhapšenima određeno zadržavanje od 48 sati.

Krajem decembra 2009. godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici eksplozivne naprave bačene su u nekoliko navrata u multietničkim naseljima Bošnjačka mahala i Mikro naselje, a eksploziv je podmetnut i ispod vozila Ministarstva prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: