Nikolić za izbore u 2010. godini

Lider SNS-a Tomislav Nikolić ocenio je 2009. godinu "lošom u svim aspektima" i naveo da zbog toga u 2010. očekuje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 20.12.2009.

11:59

Default images

Nikolić, koji je šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" u Skupštini, rekao je da izbore vidi kao rešenje nagomilanih problema, ali i da očekuje vanredne parlamentarne izbore i zbog toga što bi vlast mogla da se odluči na takav potez nošena uspesima na polju vizne liberalizacije i odmrzavanja Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Nikolić je naveo da je u 2009. godini, kada je u pitanju parlament, vlast učinila više poteza koji su dodatno razdvojili stranke vladajuće većine i opozicije.

Najpre je, prema njegovim rečima, promenjen Poslovnik o radu parlamenta, što je doprinelo većoj efikasnosti najvišeg zakonodavnog tela, ali i zaoštravanju odnosa opozicije i većine, jer je rigorozno smanjena mogućnost opozicije da iznosi svoje mišljenje.

Lošem odnosu dve grupacije u parlamentu, kako je naveo Nikolić, doprinelo je i njegovo rukovodstvo, koje je načinom vođenja sednica pružalo povod poslanicima opozicije da načine neku grešku i reaguju na način koji nije svojstven mirnim i demokratskim poslanicima.

Ono što je "dodatno razdvojilo" poslanike opozicije i većine, prema mišljenju Nikolića, jeste potvrđivanje Statuta Vojvodine, što je prouzrokovalo "vrlo složenu političku situaciju".

Nikolić je rekao da je i smrt patrijarha srpskog Pavla razbila određeni nivo kohezije u društvu, koji je do tada postojao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: