Sreda, 18.11.2009.

10:14

Niš:Veliko interesovanje za vakcinu

Niški Dom zdravlja još nije dobio preostalu količinu vakcina protiv sezonskog gripa pa pacijenti u ovom gradu već desetak dana ne mogu da se vakcinišu.

Izvor: B92

Default images

Do sada je u tri navrata stiglo 5200 doza, a interesovanje građana je znatno veće zbog pojave novog gripa. Niko od nadležnih nije mogao da precizira kada će vakcina stići u Niš. Poslednja tranša od 850 vakcina, koliko je stiglo pre desetak dana, podeljena je za nešto manje od tri sata.

Još 2.800 vakcina trebalo je da stigne još prošle nedelje, ali je obećanje pomereno za ovu nedelju.

Više od 70 odsto građana koji pozivaju kol-centar Doma zdravlja su građani koji svakodnevno pitaju kada će stići vakcina protiv sezonskog gripa. Interesovanje onih koji žele da prime vakcinu povećano je zbog pojave novog gripa.

Prošle godine je interesovanje bilo smanje i tada je vakcinu protiv sezonskog gripa primilo oko osam hiljada Nišlija, isto toliko ljudi trebalo bi da bude vakcinisano i ove godine iako su potrebe znatno veće.

U Institutu za javno zdravlje u Nišu nismo dobili odgovor da li će vakcine stići do kraja ove nedelje. Vakcine nema ni u apotekama Apotekarske ustanove Niš i neće ih biti dok se ne završi isporuka domovima zdravlja. U niškim apotekama građani trenutno ne mogu da kupe ni hirurške maske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: