Pajtić: Verujem u usvajanje Statuta

Predsednik IV Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da "duboko veruje" da će u Skupštini biti usvojen i Predlog statuta i Predlog zakona o nadležnostima Pokrajine.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

14:20

Default images

Pajtić kaže da su to preduslovi za dalji razvoj Vojvodine i Srbije. "Ta dva akta ni na koji način ne osporavaju celovitost Srbije, naprotiv, oni govore o integritetu Srbije na izričit način. Zato očekujem da ova dva akta podrži više od 140 poslanika Skupštine Srbije", rekao je Pajtić.

On je objasnio da na Predlog statuta Vojvodine Skupština Srbije ne može da podnese amandmane, dok na Predlog zakona o nadležnostima može i najavio da će pojedini pokrajinski sekretarijati verovatno imati neke amandmane na zakon.

Pajtić je kazao da nema razloga da se Predlog statuta ponovo vraća u Skupštinu Vojvodine.

"Mi smo svoj deo posla obavili, a ako i bude nekih nesuglasica oko Predloga zakona o nadležnostima, to će se odnositi na deo poverenih nadležnosti koje i nisu deo Statuta", objasnio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, za životne probleme građana Vojvodine sporedno je da li je Novi Sad definisan kao "glavni grad" ili kao "glavni administrativni centar" Pokrajine.

"Suštinski, to je retoričko pitanje. Građanima je mnogo važnije da se Vojvodina razvija, da bude što više posla, da privreda raste, da se poboljša kvalitet života", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: