Statut ne zadovoljava ambicije

Lider SVM Ištvan Pastor kaže da će se usvajanjem Statuta "pomaći granice" autonomije Vojvodine, ali da to "ni izbliza" ne zadovoljava ambicije njegove partije.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

08:18

Default images

"Mi se i danas zalažemo za autonomiju Vojvodine koja znači zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. Ali se isto tako mora reći da za to nema partnera u Beogradu, čak ni u onim krugovima koji na sva usta govore o decentralizaciji, regionalizaciji, evropskim integracijama", rekao je Pastor za novosadski "Dnevnik".

On je ocenio da se bitka za statut nije vodila u Novom Sadu ili u Izvršnom veću i Skupštini Vojvodine nego u Beogradu, odnosno 13 meseci bilo je potrebno da se prelomi rešenje u Demokratskoj stranci.

"Veliki broj ljudi unutar DS-a po načinu poimanja uređenosti Srbije ne razlikuje se od radikala ili narodnjaka. Oni su isto tako zagovornici Srbije kao strogo centralizovane države, u kojoj se sve odluke i svi resursi donose i raspodeljuju u Beogradu", kazao je Pastor.

Prema njegovim rečima, proteklih devet godina u Izvršnom veću Vojvodine uverilo ga je da je pokrajinska administracija mnogo efikasnija, racionalnija i brža u donošenju odgovarajućih odluka nego kada se tim pitanjima bavi neko u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: