Novosti: Zlatibor u kandžama mafije

Zlatibor, pored još nekoliko mesta u Srbiji, postao je omiljena destinacija za pranje novca domaćih tajkuna, ali i šefova kriminalnih grupa, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

01:26

Default images

Javna je tajna da su hoteli, restorani i placevi u ekstrazoni sada u rukama mafijaša, iako su u dokumentima sasvim druga imena, pišu "Novosti". Nije tako samo sa Zlatiborom, već i sa Suboticom, Palićem, Vrnjačkom Banjom, Kopaonikom, Novim Sadom, Beogradom.Ipak, čini se, najviše "prljavog" novca koncentrisano je na prelepoj srpskoj planini.

Zlatibor nisu otkrile samo srpske, već i krupne ribe organizovanog kriminala iz Crne Gore, Republike Srpske.

Jedno vreme stvarali su velike probleme. Danas su se presvukli u odela i izigravaju biznismene, ali uvek zavrašavjući poslove na stare načine, nezakonito ili na samoj ivici legalnog, piše list.

Ne tako davno, 2007. godine, Milan Stamatović, prvi čovek opštine Čajetina, kojoj pripada i Zlatibor, uputio je državnim institucijama pismo u kome traži da se policija na ovom području tehnički i kadrovski ojača zbog "sve većeg prisustva građevinske mafije i kriminalaca".

"Zlatibor je okupirala građevinska mafija koja kroz kupovinu i izgradnju objekata, uglavnom apartmana, legalizuje prljav novac", govorio je tada Stamatović.

"Ovde se okupljaju kriminalci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine... U noćnim klubovima se potežu pištolji, konzumira i rastura droga, a vlasnici lokala se plaše za svoju bezbednost", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: