Tadić: DS motor razvoja Srbije

Demokratska stranka je motor razvoja Srbije i bez nje je ugrožena stabilnost zemlje i njen razvoj, poručio predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 06.05.2009.

13:46

Default images

On je na proslavi stranačke slave u Užicu istakao da zato DS mora da preuzme odgovornost i rizik za promene i da u tome prednjači. Prema njegovim rečima, misija DS je modernizacija i razvoj socijalno pravednog društva, otvaranje zemlje ka EU, kao i podizanje efikasnosti, razvoj infrastrukture, dovođenje novih tehnologija, borba protiv kriminala i korupcije.

Tadić je takođe dodao da je misija DS i borba za uspostavljanje valjanog sistema vrednosti.

"Samo politika koja veruje u vrednosti prosvećivanja i insistira na prosvećivanju naroda ima pravu funkciju. Politika koja odustane od prosvetiteljstva nema nikakvu funkciju. DS insistira na politici koja ne sme biti izvan života, već u njegovoj funkciji", rekao je lider demokrata. Tadić je svim članovima DS i onima koji imaju nameru da se učlane u tu stranku poručio da im je pogrešan izbor ukoliko misle da će time ostvariti svoju ličnu korist.

"Samo oni koji su spremni za težak rad i nastavak politike koju su ustanovili Grol, Davidović, a pre svega Zoran Đinđić, su dobrodošli. Svako ko ne želi da radi i misli da se stvari ne mogu poboljšati ugrožava našu misiju", poručio je Tadić.

Tadić je sa zamenikom predsednika DS Dušanom Petrovićem, Draganom Šutanovcem, gradonačelnikom Užica Jovanom Markovićem i sveštenicima prelomio slavski kolač.

Proslavi stranačke slave u Užicu prisustvuju i premijer Mirko Cvetković, ministri Saša Dragin, Slobodan Milosavljević, Rasim Ljajić, udovica ubijenog premijera Zorana Đinđića - Ružica, poslanici i funkcioneri te stranke i mnogobrojni gosti.

Tadić je održao i predavanje studentima na Učiteljskom fakultetu u Užicu, dok je Cvetković obišao Valjaonicu aluminijuma "Impol Seval" i Valjaonicu bakra "Sevojno Ist Point" i priststvovao promociji zajedničkog projekta "Slobodna zona" Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: