Četvrtak, 19.02.2009.

15:31

Pet štrajkača dobilo otkaz

Radnik čačanske firme "Niskogradnja" Radovan Nikolić izjavio je da je pet radnika, od njih 95 koji su već 18 dana u generalnom štrajku, danas dobilo otkaz.

Izvor: Beta

Default images

On je kazao da je tih pet radnika dobilo otkaz od direktora "Niskogradnje" Radomira Dodera zbog učešća u generalnom štrajku, ali da se ne znaju kriterijumi po kojima su oni izabrani od ostalih učesnika štrajka. Nikolić je rekao da su radnici i dalje u štrajku sa potpunom obustvom rada i protestu, koji su započeli 2. februara, zbog neisplaćene četiri zarade.

Prema njegovim rečima, radnici će štrajkovati sve dok im vlasnik ne isplati četiri zaostale plate, topli obrok, regres i putne troškove za pet meseci.

Radnici su na početku štrajka i protesta blokirali firmu tako što nisu dozvoljavali nikome iz rukovodstva da uđe u upravnu zgradu na čijim vratima je bio postavljen lanac sa katancem i dananoćno su protestovali ispred firme.

Opštinski sud je 12. februara doneo privremenu meru o uklanjanju lanca i katanca sa vrata upravne zgrade, po tužbi vlasnika "Niskogradnje" Milenka Zimonjića, koji je tužio 14 štrajkača za zauzimanje poseda.

Nadležni organi su pre dva dana izvršili deblokadu firme i skinuli lanac i katanac, a rukovodstvo firme je ušlo u upravnu zgradu u kojoj od tada radi.

Radnici su nastavili štrajk i protestna okupljanja u prostorijama firme od 8 do 15 časova.

"Niskogradnju", koja zapošljava oko 120 radnika i bavi se izgradnjom i održavanjem saobraćajnica, kupio je na aukciji u aprilu 2007. godine beogradski biznismen Milenko Zimonjić, rođen u Čačku, po ceni deset puta većoj od početne, za 230 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: