Avion se srušio u reku Hadson

Svi putnici i članovi posade putničkog aviona kompanije "US Ervejz", koji se srušio u reku Hadson u Njujorku, su preživeli, potvrdili su zvaničnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2009.

22:26

Default images

"Imamo potvrdu da su svi uspeli da napuste avion bezbedno", rekla je portparolka Federalne uprave za avio saobraćaj agenciji Rojters, a kako je javio Si-En-En, i jedan od spasenih putnika rekao je nešto ranije da veruje da su svi putnici bezbedno napustili avion.

Istovremeno, zvaničnici američkog ministarstva unutrašnih poslova naveli su da udes aviona nije teroristički akt, dok Federalna uprava za avio saobraćaj je saopštila da ispituje kao mogući uzrok pada aviona sudar sa jatom ptica.

"Za sada nema informacija da je incident povezan sa terorizmom", rekla je predstavnica za štampu ministarstva Lora Kiner.

"Mi nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju, a trenutno smo usredsređeni na operacije spasavanja i potrage za putnicima", dodala je ona.

Jedan putnik rekao je agenciji Rojters da se nekoliko minuta po poletanju aviona začuo zvuk nalik na eksploziju i osetio miris sličan gasu.

U avionu "erbas A320" koji je leteo sa njujorškog aerodoma La Guardija za grad Šarlot u Severnoj Karolini nalazilo se 148 putnika i pet članova posade, saopštila je uprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: