Britanija povlači trupe iz Iraka

Britansko ministarstvo odbrane potvrdilo je da će britanske trupe početi da se povlače iz Iraka u martu i da će većim delom napustiti tu zemlju do juna.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

11:07

Default images

Britanija ima oko 4.000 vojnika u južnom Iraku. Ministarstvo navodi da će početi da ih povlači posle pokrajinskih izbora planiranih za sledeći mesec i da će do sredine iduće godine taj broj da padne na 300 do 400 vojnika.

Američka brigada zameniće britanske snage na aerodromu u Basri, saopštili su juče zvaničnici iz britanskog ministarstva odbrane.

Takođe, prema novom bezbednosnom sporazumu između Iraka i SAD, 150.000 američkih vojnika treba da bude povučeno iz Iraka u dve faze do kraja 2011. godine.

Iračka skupština još treba da ratifikuje sporazum sa Britanijom o statusu njihovih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: