Pešićeva: Nikolić nije dobitak

Cepanjem SRS-a dobili smo i Šešelja i njegovog najboljeg đaka, a to sigurno nije dobitak, kaže za Blic Vesna Pešić.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2008.

02:39

Default images

"Učenik Nikolić nije više tako divalj, on je umivena varijanta srpskog nacionalizma, zato ga njegovi zovu izdajnikom. On će da zameni onemoćalog Koštunicu, a ako zatreba i Borisa Tadića", kaže predsednica Političkog saveta LDP-a.

Prema njenom mišljenju, reč je o ublažavanju jer "od pada Miloševića više nije potreban novi Milošević ili novi Šešelj, jer se tako više ne mogu ostvariti srpski nacionalni ciljevi koji su se i ranije, kao i sada, odnosili na zaokruživanje srpskih granica".

"To se pitanje želi i dalje držati otvorenim. Zbog toga su i vođeni ratovi koji više ne dolaze u obzir. Za njih je danas potrebna priča o Evropi da bi se Srbija ekonomski obnovila i osnažila svoje osiromašene, pa i uništene ljudske resurse", kaže Pešićeva.

Ona kaže da koalicija LDP-a sa Nikolićevom strankom ne dolazi u obzir.

"Ja verujem da je LDP jedina prava evropska stranka, jedina koja je shvatila pogubnost Koštuničinog 'trećeg puta', nekakve neutralne Srbije, Srbije sa dvoja vrata, između Istoka i Zapada, a koja u stvari kupuje podršku Rusije za svoje nerazumne i davno prevaziđene nacionalne ciljeve", smatra Vesna Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: