DSS: Loši rezultati Vlade

Nenad Popović iz DSS-a smatra da nova Vlada nije učinila ništa da se poboljšaju uslovi poslovanja i povećaju ulaganja u infrastrukturu.

Izvor: B92

Subota, 13.09.2008.

13:26

Default images

Kako ocenjuje Predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije, kočnicu za strane investitore predstavlja i neozbiljnost Vlade pokazana je u dosadašnjim pregovorima sa ekonomskim partnerima iz inostranstva.

"Poništavanje ugovora o koncesiji sa austrijskom Alpinom-Por, kao i neprestani pokušaji pojedinih vladinih struktura da obore naftno-gasni sporazum sa Ruskom Federacijom, vratili su Srbiju na listu zemalja visokog investicionog rizika, a ugled Vlade Srbije medju stranim investitorima srozali na najniže grane", naveo je predsednik Ekonomskog saveta DSS-a.

On je naveo i da se uprkos predizbornim obecanjima vladajuce koalicije da će indeksi na Beogradskoj berzi porasti kada oni dodju na vlast, desilo upravo suprotno.

"Beogradska berza nikada nije bila slabija, što nedvosmisleno ukazuje na reputaciju koju Vlada Srbije uživa kod stranih investitora", kaže Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: