Subota, 08.12.2007.

20:53

”Nezavisnost” prihvata ponudu Vlade

Sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" prihvatio je vladin predlog za isplatu zarada zaposlenih u obrazovanju tokom 2008.

Izvor: Beta

Default images

Vršilac dužnosti predsednika tog sindikata Tomislav Živanović, izjavio je da je na današnjoj sednici Glavnog odbora sindikata "tesnom većinom" prihvaćena ponuda Vlade Srbije da se zarade prosvetnim radnicima u narednoj godini povećaju za ukupno 10 odsto, a da preostali višak budžetskih sredstava bude iskorišćen za dalji rast zarada zaposlenih u obrazovanju.

Prema njegovim rečima, prvo povećanje zarada od pet odsto predviđeno je u aprilu, drugo u septembru, a dalji rast plata trebalo bi da bude omogućen racionalizacijom broja zaposlenih u obrazovanju.

Koeficijenti zarada nenastavnog osoblja trebalo bi da se uvećaju od aprila za četiri odsto.

Prema Živanovićevim navodima, ponuđenim protokolom Vlade predviđeno je i da nenastavnom osoblju bude isplaćena jednokratna pomoć od 8.000 dinara.

Predsednik Granskog sindikata "Nezavisnost" rekao je i da članovi njegovog sindikata neće odustati od štrajka skraćenjem časova na 30 minuta sve dok protokol i zvanično ne bude potpisan.

"Očekujem da i preostala dva reprezentativna sindikata neće insistirati na suštinskim izmenama ponuđenog protokola i da će prihvatiti taj dokument", kazao je Živanović.

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat obrazovanja u štrajku su od 19. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: