Četvrtak, 29.11.2007.

18:18

Tadić u Turskoj

Predsednici Srbije i Turske Boris Tadić i Abdulah Gul nadaju se da će se obe zemlje što pre naći u Evropskoj uniji.

Izvor: Beta

Default images

Tadić je u razgovoru s turskim kolegom akcenat stavio na ekonomsku saradnju i naveo kako je uveren da će i posle sutrašnjeg susreta privredne delegacije, koju predvodi, s turskim kompanijama biti nađen zajednički interes za što veće investicije u srpsku privredu.

Prva zvanična poseta Tadića Turskoj ima za cilj napredak u bilateralnoj, ekonomskoj, kulturnoj i vojnoj saradnji dve zemlje. Gul je rekao da će ta poseta dati podsticaj ekonomskim i trgovinskim odnosima Turske i Srbije.

"Turska i Srbija su važne zemlje u ovom regionu, a Tadić je lider s vizijom i to je vredno pažnje i značaja", rekao je Gul na konferenciji za novinare.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, predsednici su se složili da je za Kosovo potrebno naći mirno rešenje koje će stabilizovati region. Tadić je obavestio Gula o toku pregovora o budućem statusu Kosova i Metohije i dodao da je Srbija voljna da se pregovori nastave kako bi se postiglo kompromisno rešenje.

Upitan koji je stav zvanične Ankare o Kosovu i Metohiji, Gul je rekao da je Turska balkanska zemlja i da se sva dešavanja tiču i te države. On je rekao da je želja Turske da svi problemi budu rešeni na miran način, tako da se stabilnost u regionu ne dovode u pitanje. "Turska će podržati svako rešenje koje za krajnji rezultat ima mir i stabilnost u regionu", kazao je Gul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: