Petak, 27.04.2001.

23:39

DEL PONTE NAJAVLJUJE NOVE OPTUZNICE PROTIV MILOSEVICA

Izvor: B92

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte najavila je da ce protiv Slobodana Milosevica ovaj sud sledeceg meseca podici nove optuznice. Del Ponte je u izjavi za CNN rekla da ce se novim optuznicama Milosevic teretiti i za genocid pocinjen tokom ratova u Bosni i Hrvatskoj: “Optuznice za zlocine pocinjene u Hravtskoj i Bosni su spremne i ocekujem da ce prva biti podignuta tokom sledeceg meseca. Dva do tri meseca nakon toga ocekujem da se protiv Milosevica podigne i druga optuznica. Uverena sam da imamo dovoljno dokaza da Slobodana Milosevica osudimo za najveci zlocin prema medjunarodnom pravu, za genocid. U Haski tribunal su dospeli izvesni dokumenti protiv bivseg predsednika Jugoslavije, kao i izjave svedoka ukljucujuci i ljudi koji su bili u njegovoj neposrednoj blizini u vreme ratova u Bosni i u Hrvatskoj”, rekla je Karla del Ponte za CNN. Ona je dodala da je Haski tribunal planirao da podigne optuznice i protiv bivseg hrvatskog predsednika Franje Tudjmana, za zlocine pocinjene tokom tokom akcija Oluja i Bljesak 1995. godine, ali je naglasila da ih je u tome sprecila njegova smrt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: