Molitva iz Hilandara: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske

U besedi za slavskom trpezom u manastiru Hilandar na Svetoj Gori, iguman Metodije pozvao je okupljene vernike i sav verni narod da se pomole za sudbinu KiM.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

16:40

Molitva iz Hilandara: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske
Foto: Profimedia

Iguman Metodije pozvao je danas okupljene i da se pomole za one koji će odlučivati o sudbini južne srpske pokrajine.

Na slavi su po tradiciji prisustvovali i monasi svetogorskog manastira Grigorijat, a među njima i otac Siluan, koji je, inače, rodom sa Kosova i Metohije.

"Pozivam sav narod srpski i pravoslavni da se pomole za našeg predsednika Aleksandra Vučića da izdrži sva iskušenja koja se pred njim nalaze u ovim teškim trenucima. Pomolimo se zajedno i za sve one koji vode Srbiju da izdrže i sve pritiske kojim su izloženi, i da im Sveti Sava bude na pomoći", kazao je otac Siluan.

U manastiru Hilandar, na proslavi crkvene slave Savindana okupio se veliki broj vernika iz celog regiona. Slavom počinje i obeležavanje jubileja Hilandara - 825 godina postojanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: