Još jedno iskliznuće dve vagon-cisterne natovarene fosfornom kiselinom

U stanici Zaječar jutros u 08.40 časova na četvrtom koloseku, došlo je do iskliznuća dve vagon-cisterne.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

09:54

Još jedno iskliznuće dve vagon-cisterne natovarene fosfornom kiselinom
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR ÆIRIÆ/ bg

Isklizavanje se desilo kod osme i devete do lokomotive sa oba obrtna postolja, natovarene fosfornom kiselinom, saopštili su iz preduzeća "Srbija kargo".

Kako navode, prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu.

"Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac. Na lice mesta je izašla Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta", saopštili su iz "Srbija karga".

Kakos u naveli, saobraćaj putničkih i teretnih vozova u stanici Zaječar nije u prekidu.

Podsetimo, pre nešto više od mesec dana, nekoliko železnickih vagona sa amonijakom prevrnulo se oko 17 sati na pruzi Niš - Dimitrovgrad.

Tom prilikom je do isparavanja amonijaka, što je izazvalo i dimnu zavesu na auto-putu.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: