Novi snimci o zločinima armije BiH

Banjalučka ATV objavila nove snimke zločina pripadnika Armije BiH i jedinice "Crne mambe" nad srpskim civilima u avgustu 1995.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2006.

22:01

Default images

Na snimcima, za koje se pretpostavlja da su ih snimili pripadnici 505. Bužimske brigade Armije BiH, jasno se vidi odvajanje i maltretiranje civila iz kolone, koja se kretala između Žirovca i Dvora na Uni.

ATV je javila da se trominutni snimak prekida kada vojnik, po svemu sudeći pripadnik "Mambi", Druge gardijske brigade Hrvatske vojske, uperi pušku ka čoveku koji leži, dok sve to nemo posmatraju civili iz kolone.

Prema podacima Hrvatskog helsinškog odbora, na području Dvora na Uni je između 6. i 9. avgusta 1995. godine tokom akcije "Oluja" ubijeno ili se još vodi kao nestalo 200 civila.

Pripadnici Pete bužimske brigade tada su spalili sve što se pred njima našlo, a na emitivanom snimku vidi se i pokušaj rušenja pravoslavne crkve u jednom selu kod Dvora na Uni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: