Dodik: Kakva je to drskost? Sa Zapada ništa novo

Hrvatski predsednik Zoran Milanović apsolutno je u pravu kada osporava legitimitet Kristijana Šmita, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2022.

18:28

Dodik: Kakva je to drskost? Sa Zapada ništa novo
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dodik je istakao da je Hrvatska garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika.

"Kakva je to drskost da neimenovano lice, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH.

Zoran Milanović je legalno izabran predsednik Hrvatske i nije valjda da Šmit misli da će ga ućutkati pismima?! Previše je svedoka njegovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspeo da pošalje.

Ono što je ipak vredno u ovom slučaju jeste da je Kristijan Šmit čuo za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma", objavio je Dodik na Twitteru. Dodik je rekao da deo evropskih lidera BiH vidi kao koloniju, a ne kao partnera i zbog toga nismo dobili kandidatski status.

"Srpska nije i neće biti kolonija. Mi znamo gde smo i znamo svoj put. Hvala našim prijateljima koji su nas podržali", napisao je Dodik na Tviteru i konstatovao:"Sa Zapada ništa novo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: