Izgoreo autobus sa turistima iz Makedonije, 46 poginulo: Među žrtvama i blizanci VIDEO/FOTO

Najmanje 46 ljudi, većinom turista iz Severne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92, RTS

Utorak, 23.11.2021.

06:55

Izgoreo autobus sa turistima iz Makedonije, 46 poginulo: Među žrtvama i blizanci VIDEO/FOTO
Foto: EPA/ VASSIL DONEV

Među žrtvama su i deca, a sedmoro preživelih je prebačeno u bolnicu zbog opekotina. Neki tvrde da je do požara došlo usled greške vozača, dok neki smatraju da je u pitanju tehnički neispravno vozilo.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u nesreći na auto-putu Struma, oko tri sata posle ponoći, poginulo 46 ljudi, prenosi Rojters. Zapalio se jedan od četiri severnomakedonska autobusa koja su išla u Istanbul.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedmoro ljudi sa opekotinama prebačeno kolima Hitne pomoći u bolnicu Pirogov u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

Sedmoro povređenih putnika iz autobusa koji se rano jutros zapalio u Bugarskoj zadobili su uglavnom opekotine, ali su u stabilnom stanju i zbrinuti su u bolnici Pirogov. Od njih sedmoro, šestoro je zadobilo opekotine, dok je jedna osoba zbrinuta sa povredom noge, prenosi bugarska agencija Fokus i dodaje da povređeni nisu državljani Bugarske.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama ima i državljana Srbije. Međutim, ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović ranije je kazala za Televiziju Prva da, prema dostupnim informacijama, nema naznaka da među žrtvama ima naših građana.
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV
Kako javlja severnomakedonska novinska agencija MIA, u nesreći su poginuli i blizanci.
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV
"Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo", izjavio je Nikolov, javlja Rojters, a prenosi RTS.

U autobusu su bile 53 osobe.

Neposredno pre nesreće autobusi su se zaustavili radi kraće pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: