Četvrtak, 11.05.2006.

13:34

Vlast i medijski standardi

Kasnijim izmenama delova zakona koji se odnose na Savet RRA pojačan je uticaj vlasti na izbor tog tela, smatra Rade Veljanovski.

Izvor: FoNet

Default images

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski smatra da trogodišnje odlaganje sprovođenja Zakona o radio-difuziji i njegove kasnije izmene pokazuju da postpetooktobarske vlasti nikada nisu istinski prihvatile primenu evropskih standarda u medijskoj sferi.

Prema rečima Veljanovskog, izbor u javnosti osporavanih kandidata za članove Saveta RRA još više je pobudio sumnju da političke strukture imaju druge interese u odnosu na opšti interes građana. "Odluka o suspendovanju emitovanja programa BK televizije u skladu je sa zakonom, ali način na koji je to učinjeno nije dobar", izjavio je Veljanovski.

Međutim, profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vodinelić se ne slaže sa stavom Veljanovskog: "Ta odluka nije zakonski ispravna i predstavlja direktno mešanje u medijsku sferu i označava povredu slobode medija, koja je centralni pojam slobode izražavanja."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: