6.401 slučaj koronavirusa, preminulo 49 osoba

U Srbiji je potvrđen još 6.401 slučaj novozaraženih koronavirusom.

Izvor: B92

Petak, 08.10.2021.

15:00

6.401 slučaj koronavirusa, preminulo 49 osoba
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Preminulo je 49 osoba.

Testirano je 21.119 uzoraka.

Na respiratoru se nalazi 279 pacijenata, a 6.584 obolela su na bolničkom lečenju.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 994.708 slučajeva koronavirusa, a testirano je 5.819.214 ljudi.

Do sada je od koronavirusa preminula 8.631 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,87 odsto.

"Vakcinisani su ugroženi"

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je ranije danas tokom gostovanja na TV Prva da je razočaran zato što nisu usvojene predložene mere na sednici tog tela.

"Nije u redu da neko kaže da je dobro, kad smo u ovakvoj situaciji... Razočaran sam što nisu prihvaćene mere koje smo predložili. Međutim, idemo dalje. Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je naš zajednički stav", istakao je Kon.

"Trenutno su vakcinisani ugroženi, jer nevakcinisani pune bolnice. Nije tačno da je to diskriminacija kada se govori o kovid propusnicima. Standardna priča je bila 'Kako ja nevakcinisan mogu da ugrozim tebe vakcinisanog?' Evo kako: Tako bi bilo sa boginjama, zauškama. Sada možemo da vidimo šta se dešava kada stane imunizacija... Duboko zamajavaju narod", kazao je on.

"Nemamo najtežu epidemiološku situaciju"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ovo nije najteža epidemijska situacija, bez obzira na to što je broj novozaraženih bio najveći 29. septembra.

"Sa ovim brojevima, zahvaljujući vakcinaciji nemamo najtežu epidemijsku situaciju u bolnicama. Tada smo imali mnogo više hospitalizovanih", istakla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: