7.271 novozaraženi, preminulo 46 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovan još 7.271 novozaraženi koronavirusom.

Izvor: B92

Petak, 01.10.2021.

15:00

7.271 novozaraženi, preminulo 46 osoba
Ilustracija: Shutterstock/Fotosr52

Preminulo je 46 osoba.

Na respiratorima se nalazi 246 pacijenata.

"80 odsto su nevakcinisani"

Ministarka Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da 80 odsto pacijenata obolelih od korone na intenzivnoj nezi čine nevakcinisani.

"To je jasna poruka. Dešava se i da osobe koje su vakcinisane obole, međutim, po pravilu radi se o blažim formama bolesti, tako da dosadašnje iskustvo pokazuje da vakcina spašava živote", rekla je Kisić Tepavčevićeva odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije.

"Kasno je"

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler kaže za RTS da je kasno za kovid propusnice.

Prema njegovim rečima, najveći problemi, što se tiče pogoršanja epidemijske situacije, jesu ogromni skupovi, veselja, svadbe, sportski događaji, koncerti bez ikakve kontrole.

"Kada smo se hvalili ogromnim brojem vakcinisanih i kako smo lideri u Evropi i svetu, kada su od mene tražili da komentarišem, ja sam govorio – nemojte da prođemo kao u sportu, dobro počnemo, a izgubimo na kraju. Sada se dešava vrlo slična stvar", ističe Šekler.

"Cela Srbija će se zaraziti"

Ako se ne uvedu hitne restriktivne mere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, čitava Srbija će se zaraziti, upozorava profesor doktor Radmilo Janković.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu kazao je za Sputnjik i da bi imunitet krda srušio zdravstveni sistem.

Stanje na jugu je, dodaje, dramatično, bolnica u Nišu u poslednja dva dana prebacila je prijem zaraženih na Nišku banju, dok ne osposobi još jedan sprat Kliničkog centra za prihvat novozaraženih, koji su u samo jednom danu prebacili trocifren broj, 350.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: