Soj koji bukvalno satire u Indiji stigao u Evropu

Varijanta kovid 19 koja je rasprostranjena u Indiji otkrivena u Belgiji kod grupe indijskih studenata koji su stigli iz Pariza, saopštile su belgijske vlasti.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2021.

07:17

Soj koji bukvalno satire u Indiji stigao u Evropu
EPA-EFE Raphael Alves

Grupa od 20 studenata smeštena je u karantin na severu Belgije, gde su sredinom aprila došli na kurs, prenosi ''Gardijan''.

Nekoliko stručnjaka sugeriše da su možda bili žrtve "super-zaraznog" člana njihove grupe ili drugog putnika u autobusu, koji ih je iz Pariza doveo u Belgiju.

"Ovi studenti poštuju strogu izolaciju od svog dolaska. Od 43 studenta 20 je zaraženo indijskom varijantom", tvitovao je mikrobiolog Emanuel Andre sa katoličkog univerziteta u Luvenu.

Grupa je sletela u Pariz 12. aprila.

Nekoliko studenata je počelo da ima simptome virusa pet dana kasnije, rekao je virusolog Mark van Ranst. Varijanta B.1.617 već se pojavila i na drugim mestima, uključujući SAD, Australiju, Izrael i Singapur, navodi ''Gardijan''.

Podsetimo, u Indiji se dnevno beleži preko 300.000 novih slučajeva obolevanja, mrtvi se takođe broj eu hiljadama. Boilnice su pune, nema kiseonika, nema medicinskog osoblja, a krematorijumi rade non stop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: