Počelo je: Premijerka prva osoba u Srbiji koja je primila vakcinu. Druga dr Kisić, tu je i dr Kon FOTO/VIDEO

Premijerka Ana Brnabić primila je danas, u 10 časova Fejzerovu vakcinu protiv koronavirusa. Nakon nje i dr Darija Kisić Tepavčević.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2020.

08:32

Počelo je: Premijerka prva osoba u Srbiji koja je primila vakcinu. Druga dr Kisić, tu je i dr Kon FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Nakon ispunjenja uslova, uzimanja anamneze i popunjavanja formulara, merenja temperature, premijerka je dobila svoju prvu dozu vakcine u Institutu "Torlak". Time je postala prva osoba u Srbiji koja je dobila vakcinu protiv koronavirusa.

Nakon nje na "vruću stolicu" sela je i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka u Vladi Srbije. Nedugo potom i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

U Srbiju je dostavljeno 4.875 doza vakcina kompanije "Fajzer", a najavljeno je da će prvo biti vakcinisani građani u gerontološkim centrima u Beogradu i Novom Sadu.
Screenshot TV B92
Tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, Kisić Tepevačević je rekla da je ponosna što je Srbija uspela da nabavi vakcinu među prvima u svetu, "kao što smo pričali da nam je namera".

"Vakcina u našoj zemlji, to je velika vest. To je nešto što može da bude svetlo na kraju tunela u epidemiji", istakla je ona. Govoreći o vakcinaciji u gerontološkim centrima, koja bi u Beogradu i Novom Sadu trebalo da počne danas a u Nišu sutra, ona je kazala da ta odluka nije doneta "ad hok".

"Ta odluka nije doneta ad hok, postoji koordinaciono telo koje se isključivo bavi ovim pitanjem. U odnosu na Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) i druge relevantne zdravstvene organizacije pravili smo kriterijume", dodala je ona.

Naglasila je da su lekari prošli obuku i da su spremni da vakcinišu građane vakcinom koja se, kako je navela, pokazala bezbednom i da ne izaziva teške negativne reakcije.
Screenshot TV B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: