Tramp: Napustiću Belu kuću VIDEO

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će napustiti Belu kuću, ako Elektorski koledž potvrdi pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

02:06

Tramp: Napustiću Belu kuću VIDEO
Foto: Erin Schaff - Pool/Getty Images

"Naravno da hoću. Naravno da hoću. I vi to znate. Ali mislim da će se mnogo toga još dogoditi pre 20. januara. Mnogo stvari. Ogromna prevara je otkrivena. Kao da smo zemlja trećeg sveta", naveo je.

Tramp je rekao i da će biti teško da prihvati rezultate izbora pod ovakvim okolnostima.

"Ovi izbori su prevara", ponovio je Tramp u razgovoru sa novinarima.

Kako prenosi Rojters, Tramp je do sada odbijao da prizna poraz, iako je u međuvremenu prihvatio da formalno otpočne proces tranzicije vlasti sa njegove na novu administraciju Džoa Bajdena.

Rojters podseća i da je Bajden osvojio 306 elektorskih glasove naspram Trampova 232 glasa, kao i čak šest miliona glasova više. Inauguracija Bajdena za novog predsednika SAD bi trebalo da bude održana 20. januara iduće godine, podseća Rojters i navodi da bi prethodno, 14. decembra elektori trebalo da glasaju i potvrde rezultate izbora od 3. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: