Francuska: Posle napada na sveštenika uhapšena jedna osoba VIDEO

Posle napada na pravoslavnog sveštenika u Lionu uhapšena je jedna osoba, rekao je policijski izvor navodeći da ne može da potvrdi da li je reč o napadaču.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 31.10.2020.

17:16

Francuska: Posle napada na sveštenika uhapšena jedna osoba VIDEO
Foto: Depositphotos/kelpfish.jpg

Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao, rekao je policijski izvor.

Svešteniki je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih po život, prenosi Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje na svom Tviter nalogu da je u Lionu došlo do incidenta i da su snage bezbednosti na mestu događaja.
Kako prenosi BFM TV, sveštenik je dva puta upucan dok je zatvarao crkvu i nalazi se u kritičnom stanju.

Incident se dogodio dva dana nakon što je u Nici napadač koji je vikao "Alahu Akbar!" (Bog je najveći) odrubio je glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u crkvi, a dve nedelje pošto je nastavniku koji je na času pokazivao karikature proroka Muhameda u predgrađu Pariza odsekao glavu 18-godišnji Čečen.

Predsednik Emanuel Makron rasporedio je hiljade vojnika kao zaštitu mestima poput bogomolja i škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: